18 Aralık 2012 Salı

Doğadan Portakal Çiçeği Aromalı Beyaz Çay

Adını ilk duyduğumda 'Bu da ne ki?' diye merak ettiğim beyaz çayı denedim.
Beyaz çay, çay bitkisinin üst noktalarındaki körpecik tomurcuklardan elde ediliyormuş.


*Beyaz çayın çay türleri içerisinde en fazla antioksidana sahip olduğu söyleniyor.
*Ayrıca işlenmediği için içeriği doğal kalıyor.
*Faydaları saymakla bitmeyen yeşil çaya göre çok daha
yararlı.


* Yeşil çaya göre içimi daha kolay.
*Yeşil çay kadar acı değil.
* Portakal çiçeği aroması müthiş yakışmış çaya.

Bir efsaneye göre:
Bir Çin efsanesine göre, beş bin yıl önce İmparator Shen Yung kırda dolaşmaktadır. Su içilemeyecek kadar kirlidir, o da suyun kaynatılmasını emreder. Derken rüzgâr, fincandaki kaynar suya bir çay yaprağı bırakır. Meraklı imparator, yaprağın su içinde demlenmesine izin verir. Efsaneye göre imparator yedi yıl boyunca bölgede kalarak sürekli çay içer. Çin’in Song Hanedanlığı boyunca beyaz çaya büyük hürmet edilmiş. Bu değerli içecek, kraliyet tebasının seçimi ve imparatora sunulan özel bir hediye olmuş. Beyaz çay yaprakları ve tomurcukları, geniş kaselerde rahatça çırpılabilsin diye Song çay seremonisi boyunca ince toz şeklinde öğütülmüş. Bu şekilde ilk çay pudrası üretilmiş. Bu dönemde Çin’e giden Japon rahipler, Song usulü çay hazırlamayı öğrenmiş ve ülkelerinde alışkanlığı devam ettirmişler.



1 yorum: